Μονοτυπίες

Η μονοτυπία είναι μια τεχνική ανάμεσα στη ζωγραφική και τη χαρακτική. Θα μπορούσε να οριστεί ως τυπωμένη ζωγραφική (painterly printmaking). Το τελικό έργο (που είναι μοναδικό, σε αντίθεση με τη χαρακτική όπου έχουμε πανομοιότυπα αντίτυπα) είναι εκτύπωση, χωρίς όμως να υπάρχει πάντα ή συνήθης μήτρα. Στα έργα της έκθεσης πολλές από αυτές τις μήτρες έχουν δημιουργηθεί από κολλάζ διαφόρων αντικειμένων (κολλαγραφία), όπως φύλλα, σκουπιδάκια, χαρτιά, αποτσίγαρα.

Μερικές μονοτυπίες έχουν υποστεί μικρές ζωγραφικές επεμβάσεις εκ των υστέρων, ενώ άλλες είναι το αποτέλεσμα πολλαπλών εκτυπώσεων πάνω στο ίδιο χαρτί με διαφορετικής απόχρωσης η ρευστότητας μελάνια.

Το 2007 και το 2008 παρουσιάστηκε στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μια αναδρομική έκθεση μονοτυπιών, με κείμενο της Ειρήνης Οράτη και του Μ.Κ. (βλέπε Εκθέσεις).

Markos Kampanis Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Created by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.