Το Μουσείο των Δέντρων

Μια σειρά έργων σε χαρτί (σχέδια, μονοτυπίες, μικτή τεχνική) με θέμα το δέντρο όπως αυτό παρουσιάζεται στην ιστορία της τέχνης. Το δέντρο, ως μέρος του τοπίου ή αυτόνομο, αποτελούσε πάντα ένα από τα κυρίαρχα θέματα στη ζωγραφική του Μ.Κ. Στη συγκεκριμένη σειρά το βλέπουμε μέσα από μια ιδιαίτερη οπτική γωνία. Με αφορμή το δέντρο, το ουσιαστικό θέμα των έργων γίνεται η ιστορία της τέχνης. Τα πραγματικά δέντρα ιδωμένα εκ του φυσικού, δίνουν τη θέση τους στα δέντρα της ιστορίας.

Αναδεικνύονται έτσι σχέσεις ανάμεσα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, συγγένειες ανάμεσα σε φαινομενικά διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις. Τα έργα εξετέθησαν για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2011 στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών και το 2012 στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη.
Επιλεγμένα έργα αυτής της σειράς παρουσιάστηκαν στην έκθεση Πλόες 21 στο Ίδρυμα Κυδωνιέως στην Άνδρο το 2015 καθώς και στην διεθνή έκθεση Μύθοι, Μνήμες, Μυστήρια, η οποία περιόδευσε στην Αγγλία και την Ελλάδα το 2014-15.

Διαβάστε κριτικές εδώ, Νίκος Βατόπουλος, Σπύρος Γιανναράς, Χάρις Κανελλοπούλου.

Δείτε τον κατάλογο και το φυλλάδιο των εκθέσεων.

Markos Kampanis Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Created by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.